logo
post image 1

Kenevir Hakkında Bilmeniz Gereken 18 İlginç Bilgi

Kenevir Hakkında Bilgiler

Kenevir bitkisi özellikle uyuşturucu ve yasaklı madde üretiminde kullanıldığı için pek çok ülkede yasaklanmıştır. Bazı ülkeler ise kenevir üretimine bazı kısıtlamalar getirerek, üretimin sınırlandırılmasını sağlamıştır. Ülkemizde ise uyuşturucu yapımında kullanılan kenevir bitkisi tamamen yasaklanmıştır.

Her ne kadar kenevir bitkisinin üretimi yasaklanmış olsa da kenevir bitkisi ile ilgili bazı gerçekler oldukça şaşırtıcı niteliktedir. Özellikle, kenevirin sağladığı yararlar sayısız olarak nitelendirilmektedir. Bizde sizlere kenevirin bu sayısız faydalarından en önemli 18 tanesini derledik.

İşte kenevir hakkında duyduğunuzda inanamayacağınız şaşırtıcı ve ilginç bilgiler;

1. Kenevirin Yetişme Süresi Oldukça Kısadır

Kenevir bitkisi diğer bitkilere göre oldukça hızlı yetişir. Ortalama bir ağacın yetişme süresi 25 yıl iken kenevir 4 ay gibi kısa bir sürede yetişir. Yetişme hızından dolayı kenevir bitkisinden yapılan ürünlerin üretimi de hızlı olmaktadır.

2. Kenevir Bitkisinin Yüksek Oksijen Üretilmektedir

Kenevir bitkisinin 1 dönümlük arazide üretilmesi demek bitkinin neredeyse 25 dönümlük orman kadar oksijen üretmesi demektir. Oksijen üretimi fazla olan kenevir bitkisi üretildiği ortama daha temiz bir hava verir. Kenevir bitkisi oksijen ve temiz hava üretiminden dolayı insan sağlığı açısından olumlu koşullar sunmaktadır.

3. Kenevir Bitkisinden Daha Fazla Kağıt Üretimi Elde Edilir

Kenevir bitkisi ağaca göre daha fazla kağıt üretiminde kullanılmaktadır. 1 dönümlük kenevir bitkisinden elde edilen kağıt miktarı ile 4 dönümlük araziden elde edilen kağıt miktarı aynıdır. Kenevir bitkisinden ağıt elde edilerek hem ormanlar korunabilir hem de üretim daha hızlı ve verimli olabilir. Kağıt üretimi için kenevir bitkisi kullanıldığında kenevirin diğer faydalarından da dolaylı olarak faydalanılabilir. Kenevirin kullanılmasıyla ormanlık alanlarda yapılan tahribatlar azalmış olur.

4. Kenevirin Kağıda Dönüş Hızı Oldukça Yüksektir

Kenevir bitkisi 8 kez kağıt üretiminde kullanılırken, ağaçlardan kağıt üretimi yalnızca 4 kez yapılabilir. Hızlı ve devamlılığı fazla olan kenevir bitkisi hem kağıt üretiminde ülkenin gelişimini sağlar hem de gereksiz yere ormanların tahribatını engeller. Kağıt ve kağıda benzer madde üretiminde ülke geneli gelişmişlik gösterir. Doğa tahribatının engellenmesinin yanı sıra ayrıca doğada bulunan varlıklar da verimli şekilde korunmuş olur.

5. Kenevir Maddesi İle Radyasyon Yok Edilebilir

Kenevir bitkisi özellikle yoğun radyasyonun kapalı ortamlardan uzaklaştırılmasını sağlar. Kenevir bitkisi ile radyasyonlu ortamı ve hava kirliliğini yok edilerek, ortamın daha sağlıklı ve temiz bir havaya kavuşması sağlanır.

6. Kenevir Bitkisinin Yetiştirilmesi Oldukça Kolaydır

Kenevir bitkisi her türlü ortamda yetişebildiği için bir bitki olarak oldukça az masrafa sahiptir. Kenevir bitkisi fazla su istemez ve kolay yetiştiği için herhangi bir tarım ilacına ihtiyaç duymaz.

7. Kenevir Bitkisi İle Üretim Yapıldığında Verimlilik Artar

Kenevir bitkisi dayanıklılığı sebebiyle oldukça verimli bir bitkidir. Kenevir bitkisi ile üretim ve tekstil malzemeleri üretilerek tarım ilacı kullanımı da azaltılabilir. Kenevir bitkisi ile yapılan üretimde üretim daha hızlı ilerler, üretim için ihtiyaç duyulan diğer yardımcı maddelere gerek duyulmaz.

8. Tekstil Üretiminde İlkler Kenevirden Yapılmıştır

Tekstil üretiminin ana maddelerinden birisi olan kenevir, eski zamanlarda yoğun olarak kullanılmaktaydı. Özellikle ilk kot pantolon yapımında kenevir bitkisi kullanılmış ve bu pantolona kanvas adı verilmiştir.

9. Kenevir Birçok Rahatsızlık İçin Panzehir Görevi Görmektedir

Kenevir bitkisi başta radyasyon olmak üzere, AIDS, kanser, kalp hastalıkları, astım, sara ve mide rahatsızlıkları için iyi gelmektedir. Özellikle AIDS hastalığı için bir panzehir görevi görmektedir.

10. Kenevirden Yüksek Protein Elde Edilir

Kenevir bitkisi neredeyse doğada az bulunan iki önemli yağ asidine sahiptir. Kenevir bitkisinden oldukça yüksek değerlere sahip protein elde edilir.

11. Kenevir Üretimi Oldukça Ucuzdur

Kenevir üretimi pek çok bitkiden daha ucuz olmaktadır. Özellikle hem büyüme hem de üretim aşamasında fazla bir maliyete sahip olmaması her türlü çiftçinin kolaylıkla bu bitkiden faydalanmasını sağlamaktadır.

12. Kenevirin Hayvan Beslenmesine Katkısı Oldukça Yüksektir

Kenevir bitkisi hayvan besini olarak da kullanılmaktadır. Kenevir bitkisi ile beslenen hayvanlar hem daha sağlıklı olmakta hem de herhangi bir hormon takviyesine ihtiyaç duymamaktadır.

13. Plastik Üretimi İçin Kenevir Bitkisinin Yararı

Kenevir bitkisinden daha kolay ve hızlı şekilde plastik üretimi yapılmaktadır. Kenevirden yapılan plastik ürünler doğaya zarar vermemektedir. Ayrıca bu tür plastikler doğada daha hızlı şekilde yok olmaktadır.

14. Kenevir Çelikten Daha Dayanıklı Bitkidir

Kenevir özellikle sanayide kullanılırsa çelikten daha dayanıklı ürünler elde edilebilir. Otomotiv sektöründe kenevir bitkisi kullanılırsa hem araçların güvenilirliği artar hem de dayanıklılığı yükselir.

15. Kenevir Yalıtım İçin Kullanılabilir

Kenevir tüm binaların yalıtımında kullanılabilen bir bitkidir. Yalıtım konusunda hem daha fazla dayanıklılık sağlar hem de daha ucuz maliyetle bina yalıtımı yapılabilir.

16. Kozmetikte Kenevir Kullanımının Daha Hijyeniktir

Tüm kozmetik ürünlerinde kenevir bitkisinden yararlanılırsa çevre ve doğa kirletilmemiş olur. Özellikle sabun üretiminde kenevir maddesi suyun kirlenmesini de önler.

17. Kenevir İle Üretim Ham Maddeleri Daha Ucuza Mal Edilir

Kenevir hem üretim aşamasında hem de ham madde olarak kullanıldığında maliyet açısından oldukça düşüktür. Bu nedenle kenevirden üretilen diğer ham maddeler de daha ucuza mal edilmektedir.

18. Kenevir Doğanın Tahrip Edilmesini Önler

Kenevir bitkisi üretim olarak oldukça hızlı büyüyen ve farklı pek çok amaç için kullanılan bir bitkidir. Bu sebeple, kenevir yerine kullanılan diğer bitkilerin sürekli tahrip edilmesi kenevir üretiminin artırılmasıyla önlenmiş olur.

Benzer İçerik Önerileri
Ruh Sağlığına İyi Gelen Seratonin Dolu En İyi 11 Bitki ÇayıKenevir Üretimi Nasıl Yapılır? Kenevir Üretimi Karlı mı?